Maandag - Vrijdag 8.00 - 19.00
Zaterdag 8.00 - 12.00 & Zondag GESLOTEN

Specialisaties

logo move2perform

Kruisband revalidatie

Het scheuren van je kruisband is als een hartaanval van je knie”

Wanneer je binnenkort een ziekenhuisopname hebt of je bent kort geleden geopereerd bent voor een kruisband reconstructie, sta je aan het begin van een revalidatieperiode die ongeveer 9 tot 12 maanden zal duren. Een lange revalidatie periode waarin er veel gevraagd wordt van je inzet en doorzettingsvermogen. De therapeuten van Move2Perform zullen je hierbij helpen en je begeleiden naar jouw eigen topprestatie.

Bij Move2perform staat de patiënt en zijn bewegingsdoelen centraal.Daarbij wordt alles uit de kast gehaald om deze doelen te realiseren en werken we intern en extern samen met verschillende disciplines.

Individueel zal er gekeken worden of er behoefte is aan het inzetten van verschillende disciplines om het zorgproces zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

  • Focus op wat jij wil bereiken
  • Persoonlijk behandelplan
  • Objectieve monitoring
  • Bij Move2Perform maken we gebruik van verschillende testen tijdens je voorste kruisband revalidatie. Zo kunnen we op een objectieve manier jouw revalidatie monitoren, en bijspringen of aanpassing indien dat nodig is. Door middel van testen kunnen we namelijk jouw specifieke verbeterpunten blootleggen, en de revalidatie hierop aanpassen. Immers, iedere revalidant is anders! Ook kunnen we zo jouw progressie in kaart brengen. Dat is fijn voor jou als revalidant en nuttig voor ons als begeleiders. Wij werken volgens een criteria gebonden protocol: pas als je resultaten goed genoeg zijn, ben je klaar voor de volgende fase. Op deze manier kunnen wij jou zo veilig en volledig laten terugkeren naar jouw sport.

    Veldrevalidatie is over het algemeen de laatste stop voor het terugkeren naar je sport. Het is in zekere zin de brug tussen de trainingen in de oefenzaal en de terugkeer naar je sport. Door een periode veldrevalidatie trainingen te doorlopen neemt de kans op een succesvolle terugkeer toe, ongeacht de sport die je beoefent.

    Binnen Move2Perform werken we nauw samen met de gespecialiseerde orthopeden uit de regio (en daar buiten) om je gedurende het gehele traject zo specifiek en goed mogelijk te begeleiden. Van krukken tot veldtraining en daarna.