Maandag - Vrijdag 8.00 - 19.00
Zaterdag 8.00 - 12.00 & Zondag GESLOTEN

Specialisaties

logo move2perform

Veldrevalidatie

Veldrevalidatie is over het algemeen de laatste stap voor het terugkeren naar je sport. Het is in zekere zin de brug tussen de trainingen in de oefenzaal en de terugkeer naar je sport. Door een periode veldrevalidatie trainingen te doorlopen neemt de kans op een succesvolle terugkeer toe, ongeacht de sport die je beoefent.

Een reguliere revalidatie vindt vaak plaats in de oefenzaal, waarin de nadruk ligt op het sterker maken van de spieren. Echter vindt er op een veld veel meer plaats dan belasting van de spieren. Je hebt te maken met onverwachte situaties waarin je snel moet reageren, en door deze verhoogde druk went je lichaam aan de sport-specifieke belasting.Hierbij wordt gekeken hoe het lichaam reageert op vermoeidheid, druk en chaos. Er wordt niet alleen gekeken hoe je hier fysiek op reageert, maar ook hoe je mentaal reageert.

Bij Move2Perform maken wij gebruik van het control-chaos continuüm. Er wordt getraind volgens dit kader, waarin je rustig begint met bijvoorbeeld duurloopjes. Daarna volgen er steeds meer sport gerelateerde situaties waarbij je snel beslissingen moet maken en moet schakelen. Gedurende deze periode wordt de druk steeds hoger en wordt er steeds intensiever getraind, om zo echte sportsituaties na te bootsen.

De veldrevalidatie is een essentieel onderdeel van je revalidatieproces, dit valt onder fysiotherapie en wordt ook gedeclareerd als fysiotherapeutische behandeling. Er wordt in kleine groepjes op vaste momenten getraind. Wanneer en of je mee mag doen aan een veldrevalidatie wordt bepaald door je fysiotherapeut.

Het belangrijkste doel van de veldrevalidatie is dat de drempel tussen de oefenzaal en de terugkeer naar de teamtraining lager wordt. Je traint aspecten binnen je revalidatie die zeer sport-specifiek zijn, zoals wendbaarheid en snelheid. Daarnaast werk je aan je cognitieve vaardigheden, zodat je beter kan omgaan met verschillende prikkels tijdens je training. Immers, wanneer je terugkeert naar de sport zal je ook om moeten gaan met medespelers, tegenstanders, de bal enzovoort. Daarnaast wordt de kans ook kleiner op een nieuwe blessure wanneer je meedoet aan de veldrevalidatie.

Om dit te kunnen realiseren gebruiken we o.a. het complex van RKHSV/DBSV.