Hardloopanalyse

Hardlopen is gezond
Voor Lichaam en geest!

Een Hardloopanalyse kan voor veel hardlopers of sporters zeer waardevol zijn.
Middels een complete analyse van het lichaam en een zo functioneel mogelijke analyse van de hardlooptechniek kunnen we iedere hardloper van individueel advies voorzien.

Hierbij richten wij ons voornamelijk op het fysieke aspect. Het menselijk lichaam is een complex en een ingewikkeld systeem waarbij elke schakel in de beweegketen goed moet functioneren om als hardloper pijnvrij te blijven en je doel te kunnen bereiken. Een ”weak link” of ”zwakke schakel” in de beweegketen kan leiden tot prestatieverlies maar zeker ook tot lichamelijke klachten of zelfs blessures. 
Bij move2perform voeren we een complete hardloopanalyse uit bestaande uit verschillende onderdelen die allemaal belangrijk zijn om u als individuele loper van het juiste advies te voorzien.

  • Intake formulier/ vragen gericht op loopervaringen, blessure voorgeschiedenis etc.
  • Lichamelijk onderzoek
  • Hardlopenanalyse met RunScribe
  • Video analyse
  • Conclusie en aanbevelingen

Dit alles wordt in een rapport verwerkt. Met behulp van de aanbevelingen kunt u zelf direct aan de slag gaan.
Indien u ondersteund wordt door een trainer/ fysiotherapeut of andere begeleider kan dit rapport uiteraard ook zinvol zijn.

Voor wie is de hardloopanalyse?
Voor de hardloper die door lichamelijk ongemak of blessures merken dat dit een negatieve invloed heeft op zijn/ haar sportbeoefening. Maar ook voor hardlopers die hun prestatie willen verbeteren. Vaak wordt gedacht dat testen en meten alleen weggelegd is voor de professionele sporter om net die paar procent winst nog te behalen. Dit is een misvatting. Juist voor de recreatieve sporter is de move2perform hardloopanalyse uitermate geschikt.

Voorbeeld analyse
Meer informatie over de testmethode en overige relevante onderwerpen kunt u hier downloaden.